5 trenduri sustenabile în 2020

Să fii sustenabil în 2020 începe să nu mai sune atât de exotic ca acum câțiva ani însă mai sunt pași enormi de făcut în direcția în care omenirea e nevoie să se îndrepte.

Au devenit mai ușor de găsit și mai accesibil de achiziționat produsele care nu fac rău mediului și prin urmare nici nouă.

O sa menționăm în acest articol câteva schimbări din prezent pe care le putem face și noi pentru o viață de calitate la noi acasă.

Sustenabilitatea este “the new black”


1. Lookuri fără sfârșit

Deși este mult mai facil astăzi să achiziționezi o copie de calitate inferioară a scaunului lui Eames sau un corp de iluminat Tom Dixon în trend asta nu se susține în timp și va fi nevoie să îl schimbi mai repede decât îți doreai. Cu cât devine mai accesibil și ieftin (calitativ și preț) cu atât nu ne dorim ca aceasta să ne reprezinte.

Așa ca soluțiile se regăsesc pe piața produselor custom, realizate manual, din materiale sustenabile și care se vor putea transmite mai departe generațiilor viitoare sau achiziționarea obiectelor care au istoric deja, un produs vintage din ce în ce mai ușor de găsit și la noi în țară prin târguri sau online.

Nu putem spune același lucru și despre obiectele realizate din mase plastice (marea majoritate) sau PAL. Descoperă mai multe despre acestea în articolul nostru.


2. Materiale sustenabile

Dacă am menționat variantele alternative la consumerismul atât de la îndemnână și atât de ispititor menționăm că direcția în care se îndreaptă întreaga planetă și amenajarile nu fac excepție este sustenabilitatea.

Firmele de mobilier, finisaje, corpuri de iluminat introduc și produse care sunt realizate parțial din materiale eco friendly și din surse sustenabile pe când altele au luat naștere din dorința de a oferi exclusiv variante eco, bio, vegan, reciclabile a tuturor produselor de care ai nevoie în amenajarea interiorului casei tale.


3. Technologia

În ultimii ani tehnologia a facilitat modul în care consumăm și felul în care facem asta în viața de zi cu zi. De la gadgeturi smart care te ajută sa economisești timp, bani și energie până la aplicații care te ajută să-ți redecorezi casa încât să nu fie nevoie să cumperi excesiv de multe produse în căutarea scaunului perfect.


4. Luxul de la natură

Materialele naturale devin din ce în ce mai prezente în produsele pe care le găsim pe piață și reușesc să nu pară toate în stilul boem-rustic cu care eram obisnuiti. Lemnul masiv, inul, betonul, bambus, pluta, lâna, etc. în culori elegante și minuțios prelucrate acestea pot aduce produsului finit un  look elegant și prețios.


5. Bunurile făcute de mână

Cu cât consumăm mai multe mass products cu atât poluăm mai mult și răpim șansa unor artizani de a ne bucura cu măiestria lor, cu talentul și viziunea lor autentică asupra lucrurilor care ne înconjoară. Alege cât mai multe produse făcute manual, local și din materiale naturale iar în felul ăsta totul va fi în armonie susținând afacerile locale, mediul și vei rămâne cu un produs unic.

Concluzie

  • Trendurile pot fi și sustenabile iar rezultatele te ajută să economisești mai mult, să ajuți mediul și să lași ceva în urmă pentru generațiile viitoare.

Surse: https://www.pinterest.ca/