10 trucuri evergreen de design interior fără costuri mari și fară șantier. Partea 1


Pentru că am ajuns să ne petrecem foarte mult timp în propriile case simțim adesea nevoia unei schimbări. Și ce anotimp mai potrivit decât primăvara când natura renaște și dorința noastră de a aduce exteriorul în interior este la cote maxime.

Am pus la cale 10 “trucuri” evergreen de care să te folosești atunci când vrei o schimbare în casa ta, dar fără șantier și fără costuri mari. Atenție! Nu sunt trucuri de magie, însă cu siguranță te vor suprinde la final.


1. Cornișe și plinte albe


Pe cât de mic detaliul, pe atât de mare impactul. Plintele albele din mdf sau polimer dur sunt versatile și ca model și înălțime și se potrivesc oricărei pardoseli. Cele din polimer dur se pot monta chiar și pe gresia din baie. Dacă înălțimea camerei permite, poți alege o plintă mai înaltă de 10cm, poate undeva între 12-15cm pentru un look extra-elegant.

TRICK: Dacă nu vrei să scoți plinta veche, atunci poți găsi plinte care se aplică direct peste vechea plintă de gresie/MDF/PVC,etc. În plus, le poți vopsi aceeași culoare că peretele pe care se află.

Cornișele sunt practice pentru că ascund denivelările tavanului și pot accentua tavanul, sau încadra partea de sus a peretelui.

TRICK: Pune și o bandă LED în spatele ei sau chiar în ea și poți crea un efect de cortină lumionasă.

2. Cromatică coerentă

De multe ori adunăm obiecte de decor sau mobilier care nu comunică bine cromatic între ele sau dimpotrivă care sunt toate în aceeași culoare.

TRICK: Recomandarea noastră este să le păstrezi doar pe acelea care sunt de bază: canapeaua sau patul și să le schimbi pe cele de care te poți lipsi: scaune, tabureti, covoare. Alege o paletă cromatică și respect-o pe întinderea întregii camere. Vezi exemplele noastre de mai jos:

3. Nu uita de pereți

Foarte simplu și economic este să colorezi cel puțin un perete cu vopsea lavabilă. Efectul este maxim pentru că suprafața acestuia vă domina comparativ cu proporțiile celorlaltor elemente din cameră și atmosfera se va schimba considerabil, la fel și starea ta.

TRICK: Cum să alegi culoarea potrivită? Poți încerca un truc și anume să te uiți în garderoba ta și să vezi ce culoare predomină. Dacă adori să o porți pe tine, o vei îndrăgi și în casa ta.

4. Artă

Sigur ai câteva tablouri și/sau rame pe câțiva dintre pereții din casa ta. Fă din aceste bucățele un întreg, mai exact un gallery wall și transformă un perete simplu într-unul statement. Poate fi în living, hol sau chiar în birou. Alege locul în funcție și de cât de mult vrei să expui acele imagini.

TRICK: Poți face un mix eclectic de rame vintage sau poți să abordezi un stil mai modern, prin alegerea unor rame albe/negre. Pot fi de diferite dimensiuni atâta timp cât sunt același tip de rame (albe dreptunghiulare) sau pot fi diferite ca stil și formă dar să păstreze aceeași culoare, același material.

5. Obiecte de iluminat

Corpurile de iluminat sunt accesoriile glam ale unei camere, foarte asemănătoare cu cerceii doamnelor. La fel, cu un efort mic (financiar și montaj facil) poți tranforma acest obiect care la bază este practic, într-un obiect statement care să îți atragă privire de îndată ce intri în cameră.

TRICK: Poți să le schimbi pe cele actuale sau să adaugi obiecte de iluminat de tipul: lampadare, veioze, lămpi de birou, etc. Acestea nu au nevoie de racord suplimentar, ci doar de priză, ceea ce este un avantaj. În plus le poți pune oriunde dorești în cameră, oriunde ai acces la o priză.


Concluzie

  • După cum poți observa sunt lucruri mici care au impactul cel mai mare și din fericire le poți face oricând cu minim de efort. Urmărește si partea a 2-a unde vei găsi noi trucuri ce îți vor stârni apetitul pentru schimbare.

Surse: https://bliss-art.ro/, youtube.com, pinterest.com