Stilul scandinav

Probabil unul dintre cele mai îndrăgite, accesibile și cozy stiluri abordate în ultimul deceniu, stilul scandinav este greu de ignorat și cel mai prietenos.
Prezent în casele oamenilor încă din anii ’50, acesta este mai puternic ca niciodată, reușind să se reinventeze și reinterpreteze de la an la an. Motivele care îl fac atât de iubit sunt simple: este funcțional, folosește elemente naturale, este luminos, permisiv și prietenos.


Spațiu și forme

Orice amenajare în stilul scandinav este luminoasă, dând astfel senzația de spațialitate, dar nu una sterilă precum cea a minimalismului, deoarece aici ai libertatea de a te juca cu forme organice combinate cu cele liniare, geometrice dar toate din aceeași familie și vocabular.


Culori

La nivelul suprafețelor pereților și tavanului se preferă o abordare simplistă, în tonuri de alb sau gri, mobilierul poate aduce acel strop de culoare. Sfatul nostru este să pastrezi o paletă cât mai simplă de culori, cu bază neutră (alb, crem, gri) la care să adaugi elemente din aceeași culoare dar în tonuri ușor diferite, atfel nu aglomerezi vizual spațiul și ai posibilitatea să aduci puțin din personalitatea ta, în amenajare.


Texturi

Dacă am spus cozy, cu siguranță ne gândim numai la texturi fine, soft, delicate, care să-ți dea senzația că ești într-un cocon, într-un spațiu protejat. Avem căldură prin toate materialele folosite: textile, lemn, mici inserții de metal, etc.


Mobilier

Mobilierul joacă unul dintre cele mai importante roluri pentru acest stil, datorită funcționalității dar și a capacității lui de a genera spații atât de primitoare. Acesta are un design simplu, light, realizat din lemn si materiale textile soft în tonuri de gri iar unele sunt folosite ca stament, in nuanțe pastelate.


Decoratiuni & accente

Este realizat în primul rând de culorile mobilierului, de arta de pe pereți care este încadrată de rame albe sau negre, elemente de decor din lemn sau ceramică și plantele pe care le poți plasa în coșulețe din răchită sau saci din textil pentru un aer mai intim.

Amenajări în stilul scandinav