Amenajare în stil contemporan cu artă și antichități

La limita dintre contemporan și clasic se află urmatoare amenajare a unui apartament parizian de 145 mp în care beneficiarii și-au dorit o abordare timeless.

Ahitecții de la studioul de arhitectură Razavi au amenajat acest apartamant situat in Paris, dar nu oriunde, ci pe aceeași stradă pe care au locuit Man Ray și Hemingway. Deja impresionant, acest aspect împreună cu dorința beneficiarilor de a găzdui în interiorul apartmanentului o colecție eclectică de artă au condus la un design contemporan echilibrat de elemente de artă valoroase ce îi oferă o atutenticitate.

Living

O altă dorință a clienților a fost ca toate încăperile să comunice cu ușurință între ele pentru a putea avea o cursivitate și o lejeritate a parcurgerii lor. De aceea au fost eliminați pereți, s-au creat nișe în interiorul pereților altădată plini și a fost folosită o bază neutră și uniformă de culori și texturi.

Culorile au fost inserate treptat și subtil, tocmai pentru a da o vibrație spațiului fără să dezechilibreze estetica generală in contextul expunerii artei.


Biroul

Aproape pe nesimțite, un spațiu destinat biroului apare înserat în încăpere. Integrat in placarea de perete acesta pare mai degrabă o zonă destinată răsfoirii carților dintr-o bibliotecă.


Bucătăria

În concordanță cu abordarea generală, bucătăria apare discret în scenă, primind totuși un element distinctiv ce îi și oferă personaliate- marmura din nișă și cea de pe blatul insulei.


Dormitor și baie

Dormitorul primește și el mai multe texturi (textile, marmura noptierelor, lemnul dulapurilor) dar accentul vine din alăturarea mobilierul contemporan (dressingul din spatele patului si nisele ce servesc ca bibliotecă) cu piese de mobilier antic precum patul cu baldachin, portmantoul și arta de pe pereți.


Holuri și treceri

Discrete și aproape de neobservat, acestea fac trecerea dintre încăperi foarte subtilă. Golurile de trecere permit luminii naturale să ajungă până în hol iar tratarea pereților cu lemn sau metal îmbracă atmosferă într-o calmitate demnă de un muzeu.


Concluzie

  • Contemporan nu înseamnă monoton. Amprenta celor care o locuiesc poate avea diverse forme ce la sfârșitul zilei anunță privitorul că acel spațiu este locuit de oameni cu diverse dorințe și pasiuni.

Surse: https://studiorazavi.com/