Cuplu tânăr și un câine, proprietarii unui apartament cu surprize la tot pasul

Într-o suprafață de 80 mp acest cuplu și-a propus să trăiască într-un spațiu non-conformist, pe care cu greu îl putem cataloga ca aparținând unui stil, dar care se plieză pe nevoile lor actuale.

Apartamentul se află în Paris, într-unul din blocurile ridicate în timpul baronului Georges Eugène Haussmann care a modernizat Parisul secolului 19. Aceste clădiri sunt iconice datorită șarmului lor în special atunci când pășești pe străzile orașului și reușesc să te transpună în vremurile de demult. Apartamentele din aceste blocuri, însă, sunt o provocare în a le amenaja într-un stil contemporan și mai ales într-unul care vrea să iasă din tipare.

Spațiu

Dificultatea unei amenajări a mai fost dată și de spațiu. Cu o structură rigidă, a fost interesant de urmărit procesul prin care arhitecții de la Razavi au făcut din acest spațiu atât de strict compartimentat, să preia o formă deschisă în inima apartamentului, făcând camerele să comunice cu lejeritate iar viața să se întâmple în jurul elementului centra.

Prin crearea unui element cu forme reliefate, asimetrice asemenea unor creste de munți care se întind pe tot parcursul planului fiecare cameră este ”invadată” iar forma pe care acesta o preia are diferite funcțiuni:

În bucătăria deschisă este corpul de mobilier, în dormitor este biblioteca din spatele patului, în zona de zi este biroul iar opus acestuia placarea cu televizorul.


Surprize la tot pasul

Probabil cel mai simpatic și surprinzător element al casei îl reprezintă totemul care are dublu rol: depozitare pentru hol și culcușul pentru cățel. Acesta se află lăngă zona de dormit pentru oaspeți care presupune un pat deasupra toaletei de serviciu. O atribuire de funcțiuni interesantă, încă un element care suprinde la aceasta amenajare.


Bucătărie, birou și baie

Spațiul rămâne cursiv, deschis, pentru a permite luminii naturale să treacă și odată cu ea și ocupanții apartamentului pot circula liberi prin apartament. Mobilierul ascunde atât spațiile de depozitare, de lucru dar el însuși devine o construcție de sine stătătoare precum clădirea în care se află. O construcție eclectică, disruptivă și bold, într-o culoare care face ansamblul greu de trecut cu vederea.


Concluzie

  • Chiar dacă spațiul nu este permisiv sau dimensiunile apartamentului nu sunt generoase, există întotdeauna o variantă de a scoate la lumină potențialul maxim al casei printr-o abordare inovativă, open-minded.
  • Pentru o amenajare out of the box ca cea prezentată de mai sus vă recomandăm să apelați la un arhitect.

Surse: https://studiorazavi.com/