Stilul eclectic

Electictul este definit că fiind stilul ce selectează și folosește cele mai bune elemente din toate sistemele. Așa a ajuns să fie unul dintre cele mai îndrăgite stiluri dar încă nu este bine definit.

Juxtapunerea, stilurile diferite și culorile contrastante sunt elementele cheie care face acest stil inconfundabil atât de fun, plin de viață și autentic.


Spațiu și forme

Cu atât de multe forme, culori și modele este ușor să te pierzi fără o structură. Simetria și echilibrul sunt elementele care balansează toate elementele și le unește în acest stil. Astfel creierul nostru nu va primi prea multă informație care să-l obosească în încercarea de procesare. Păstrează o rigoare a liniilor, proporțiilor, culorilor și formelor pe care apoi să le repeți în fiecare încăpere.


Culori

Nu te grăbi în a alege toate culorile și modele și a le arunca în amenajare, pentru că asta nu te va duce decât la haos. Mai degrabă planifică-ți o paletă de culori că punct de start, pe o bază neutră și apoi începi să contribui cu piese din acea paletă. Controlul și echilibrul acestor elemente vor da rezultatele dorite fără a degrada ce presupune stilul eclectic. Pentru că acesta nu este reprezentat prin haos ci prin eleganță, personalitate și control.


Texturi

Joaca cu texturile este pentru acest stil un fel de a-ți delecta simțul tactil. Diversitatea și contrastul texturilor scot în evidență fiecare piesă în parte, așa că asigura-te că ai suficiente elemente cât să păstrezi jocul viu și interesant de fiecare dată. Poți combina lejer elemente metalice cu catifea, elemente reflective cu cele întunecare s.a


Mobilier

Și aici diversitatea și contrastul contribuie la bogăția vizuală a stilului și face că jocul să fie fără reguli. Combină piese din epoci diferite minimaliste cu clasice, vintage cu modern cu vechime și look&feel diferite. Have fun!


Decoratiuni & accente


Arta este acel element care contribuie masiv la prezența stilului eclectic în casa ta. Un perete transformat în galerie de artă poate domina încăperea, în special dacă ramele sunt din diferite epoci sau stiluri. Folosește elementele de decor pe care poate le ai deja moștenite împreună cu unele mai comerciale.