Stilul industrial

Astăzi atât de apreciat și folosit chiar și în spații convenționale, stilul industrial a luat naștere dintr-o nevoie socială și cu timpul contur că un stil de sine stătător. Inițial acesta reprezenta reutilizare spațiilor industriale abandonate de la începutul anilor ‘70. De la această nevoie, astăzi spațiile sunt reprezentate de reconversii în toată regulă, dar care au la baza păstrarea aspectului original al clădirii, cu totul expus, la vedere pentru un plus de autenticiate.


Spațiu și forme

Ușor recognoscibil, spațiul este unul cu tavane înalte, ferestre metalice elansate că formă, luminoase, cu finisajele originale ale clădirii (beton și cărămidă), țevi și conducte la vedere și grinzi lăsate aparențe.


Culori

Cu un fundal neutru, de cele mai multe ori in nuanțe de alb, off white sau un gri foarte deschis se conturează mobilierul în culori palide, antichizate. Tot neutră rămâne și pardoseala din lemn fie cu un aspect învechit fie din lemn masiv, nefinisat.


Texturi

Pentru că baza de la care plecăm (beton,cărămidă, sticlă, cupru) este una rece și pentru că încăperile sunt spațioase este nevoie să aduci elemente cu texturi mai călduroase, precum lână, blană, piele de animale, lemn.


Toate aceste texturi sunt naturale și pot garanta o durata de viață lungă, păstrând astfel cultură acestui stil atât de timeless.


Mobilier

Mobilierul este de cele mai multe ori masiv, cu un volum clar conturat din metal, lemn sau beton combinate cu piese mai wired, din metal care se echilibrează unele pe celelalte. Totul este la vedere atunci când vorbim despre acest stil, așa că nu încerca să ascunzi elemente care pot deveni puncte focale. Cu cât vei avea mai multe piese industriale și autentice piesele cu atât vei obține o amenajare originală.


Decoratiuni & accente

Artă și decorațiunile de inspirație industrială și vintage vor aduce acea senzație masculină și cool în amenajare, făcând-o effortless. Secretul constă în a păstra echilbrul dintre toate aceste piese prin alegerea celor bold, de dimensiuni mari și cât mai statement.

Amenajări în stilul industrial