Stilul clasic

Unele lucruri nu se demodează niciodată, de aceea stilul clasic va fi pururea prezent ca referință pentru eleganță și lux. Născut încă din vremurile Imperiului Roman și al Greciei Antice acest stil a evoluat și a cunoscut apogeul însecolul XVIII în timpul domniei regelui Louis al XVI-lea când Palatul de la Versailles devin canon al lumii artistice și reinterpretează stilul oferindu-i o linie simplă și strictă.


Spațiu și forme

Încăperile au dimensiuni generoase, tavane înalte, ferestre pe măsura ce scăldată spațiul în lumină. Pereții și tavanele sunt bogate în elemente decorative (stucatură, profile, tapet înflorat etc), pardoseala este de lemn sau marmură iar mobilierul este impozant și detaliat. Draperiile, covoarele și alte decorațiuni sunt bogate în ornamente și tratate ca piese de sine statătoare.


Culori

Stilul clasic se poate aborda în mai multe feluri în funcție de preferințele estetice ale fiecăruia. Poți să alegi o abordare all white mai actuală, în care pereții, tavanul și mobilierul sunt albe iar accentul se realizează prin decorațiuni și ornamente în culori de crem, maro sau caramel. O altă  variantă ceva mai degrabă maximal, în care pereții sunt acoperiți cu tapet, pardoseala este si din lemn masiv în nuanțe închise, mobilierul din lemn exotic și cu tapițerie cu printuri florale.


Texturi

Texturile sunt tratate cu o mare importanță pentru că evocă acea atmosferă prețioasă a stilului clasic. Materiale precum mătasea, catifeaua și bumbacul matăsos vor veni ca o completare la materialele mai reci ale pardoselii, mobilierului și stucaturilor din marmură, ipsosului și lemnului închis la culoare.


Mobilier

Istoria mobilierul classic este bogată și complex, de aceea când se alege direcția în amenajare este foarte importantă selecția pieselor care întregesc stilul. Fiecare piesă de mobilier este voluminoasă, cu structură din lemn, atent detaliată (capitonată, tapițată cu picioare sculptate și ornamente care îi oferă complexitate) și să nu uităm, comodă. Pentru că mobilierul îni stil clasic reprezintă luxul, comoditatea și eleganța care nu se va demoda prea curând.


Decoratiuni & accente

Acesta vine de la elementele iconice ale stilului clasic și foarte ușor reconoscibile: șemineul atât de prezent încă de la începuturile stilului, candelabrele din cristale (mai mari sau mai mici, ele sunt un punct focal în orice amenajare) și decorurile (realizate prin aportul de artă, oglinzi, sculpturi, perne și alte elemente care să denote vasta cultură a stilului și beneficiarului deopotrivă).


Amenajări în stilul clasic