Selecția noastră de mobilier și decorațiuni de buget pentru terasă și balcon de la Jysk și Vivre

Vine vine primăvara. Ușor, timid dar sigur vine și am face bine să fim pregătiți să o întâmpinam și să ne bucurăm de ea. Și cum altfel decât cu momente de relaxare pe terasă, balcon sau în curte.

Pentru asta este nevoie și de o atmosferă care să te încurajeze să-ți bei cafeaua afară, să stai cu cei dragi și poate să și lucrezi. Așa că am pus la cale, pentru tine o selecție de produse, în stilul scandinavo- boho- modern (da, ne este greu să stam într-un singur stil) .


Moodboard

Orice amenajare reușită începe cu o planificare. Dimensionarea spațiului, alegerea unei palete de culori și o listă de cumpărături.

Așa că noi ți-am pregătit doua variante care se potrivesc în funcție de spațiul pe care îl ai și care sunt și accesibile. Tot ce ai nevoie este să faci loc pentru ele și să le comanzi, restul e relaxare. 🙂

Varianta mini

Această variantă merge de minune atunci când ai un balcon de mici dimensiuni (dacă nu luăm în considerare și hamacul-cocon).

Iată care sunt piesele de mobilier și decorațiunile folosite:


Mobilier de șezut și masa

Mobilierul este neutru și din metal, astfel că se pretează bine în spații expuse la intemperii și oferă și profunzime din punct de vedere cromatic. Covorul, puful și coconul sunt din materiale naturale precum iuta, sisal și bumbac iar spătarul scaunului de la Jysk este din poliratan (material sintetic care imită ratanul, dar care este mai rezistent).

Noi suntem fani ai pufilor de aceea nu ne putem lipsi de prezența lor care destinde atmosfera și oferă un loc de stat și invitaților neașteptați.

Iluminat

Iluminatul este realizat atât printr-un corp suspendat, dar dacă nu ai această posibilitate te poți folosi de felinare cu lumânare (sau cu LED) și un șemineu de masă cu bioetanol pentru serile mai romantice.

Jardiniere și ghivece

Acestea sunt tot din metal și lemn și prin contrast oferă plantelor un extra boost de culoare, așadar tot ce-ți rămâne este să combini modalitatea de expunere. Noi îți sugerăm fie să le agăți de balustradă, fie să stea pe podea în variante mai mari (jardinieră Jysk) sau individual într-un suport.

Varianta maxi

Pentru variante de terase în care îți poți aduna familia sau prietenii la o cafea. Ai posibilitatea să integrezi o banchetă dar și scaune, hamace și pufi. Poți pune și de un foc, sau doar să te ajuți de aceste elemente pentru a crea o senzație mai autentică, a ceea ce americanii numesc fire pitt.

Hai să vedem care este lista de cumpărături pentru această variantă:

Mobilier de sezut și masă

La fel ca la exemplul anterior mobilierul păstrează linia scandinavă cu accente boho, care este atât practică cât și plăcută vizual. Avem structura de metal negru, piese din ratan și lemn masiv pentru o integrare a elementelor naturale într-un decor urban.

Covorul este de la Ikea, din polipropilenă iar măsuța tip bar pe roți este perfectă pentru a-ți servi invitații, iar pentru că stocarea se face pe verticală, câștigi extra spațiu.


Daca ești sceptic în a folosi un covor în balcon, iată care sunt avantajele:

Acesta creează un punct focal, încălzește pardoseala (dacă ai gresie sau chiar beton), se poate curăța ușor iar cele destinate exteriorului sunt și rezistente la apă, soare și trafic.

Iluminat


L-am propus fie printr-un corp suspendat, fie îl poți realiza prin plasarea felinarelor cu LED care imită lumânările. Nu putea lipsi focul, ca element central, care ne adună în jurul lui și este un motiv în plus pentru seri lungi de poveste.

Suport de ghivece și perne

Am propus un efect maximal, în care prezența a două astfel de suporturi de ghivece crează un fel de green wall. Pernele și coșul din iarbă de mare păstrează laitmotivul care este vegetalul, prezent atât fizic prin plante, prin materialitatea obiectelor dar și cromatic și grafic


Concluzie

Chiar dacă locuiești în oraș și au un balcon de dimensiuni reduse nu înseamnă că nu poți să faci loc elementelor naturale într-o manieră citadină. Arată-ne cum ți-ai amenajat tu balconul și ce soluții ai găsit pentru a-ți crea o oaza de liniște, acasă.


Surse: https://www.ikea.com/ro/ro/, https://jysk.ro/, https://www.vivre.ro/