5 trenduri de urmărit în 2020

Fie că urmărești trendurile pentru a lua pulsul noutăților din domeniul designului de interior sau fie că le pui în practică cu sfințenie, ele clar sunt o oglindă a felului în care suntem influențați de tot ce ne înconjoară.

Schimbările climatice, în tech, sociale influențează felul în care privim lucrurile în prezent și ne ghideză către noile tendințe în design.

Hai să vedem ce este esențial de punctat în acest an când vrem să ne amenajăm casele.

Trenduri cromatice in 2020


1. Niciun trend este noul trend

Da, se poate ca a nu fi în trend să fie chiar trendul în sine. Originalitatea și personalizarea în funcție de caracteristicile si nevoile celui care utilizează spațiul este o sursă de inspirație ce trebuie valorificată. Dincolo de a căuta cea mai specială canapea, cel mai exotic corp de iluminat va fi despre a scoate ce este unic si deosebit din noi înșine ca indivizi și mai puțin despre ce vedem zilnic pe rețelele de socializare sau la televizor.

Vom vedea abordări nonconformiste atât din partea arhitecților dar și a producatorilor de mobilier, finisaje, etc. Noi materiale, noi forme și culori care vor reîmprospata maniera în care abordăm interioarele caselor.


2. Culorile vii devin noile culori neutre

Finisajele care până de curând se alegeau dintr-un paletar cu o mie de nuanțe de gri sau bej acum suntem mai deschiși spre a folosi culorile saturate, calde, pământii cum ar fi nuanțe de roz pal, portocaliu stins, teracotă sau caramel.

Dacă ești în căutare de inspirație pentru casa ta, citește articolul nostru cu exemplul unui apartament ce se încadrează perfect în acest trend.


3. Pattern-uri peste pattern-uri

Pentru un plus de profunzime a decorării încăperilor din casa ta este recomandată suprapunerea de pattern-uri de scări, modele și culori diferite. Acest trend nu are reguli de aceea rezultate pot fi chiar surprinzătoare în funcție de câtă libertate îți dai în alegerea modelelor. Se poartă și folosirea și răspândirea aceluiași pattern pe perete, mobilier și decorațiuni.

Dacă vrei să te distrezi cu acest trend și consideri ca pattern-urile aduc multă căldură și personalitate oricărei încaperi, atunci cel mai probabil o să te regăsești în stilul boho-chic.


4. Bucătării în două tonuri

Spune adio bucătăriilor anoste dintr-un singur material și salută-le pe cele care aduc diversitate și complexitate interiorului. Fie că împarți materialele și culorile dintre corpurile inferioare și cele inferioare sau tot corpul de lucru cu insula, va rezulta de un look fresh și dinamic. Adesea se obtează pentru culori închise pentru corpurile inferioare și lemn pe cele suspendate, sau o singură culoare pentru dulapuri și o insulă din lemn/marmură.

Pentru extra inspirație în amenajarea bucătăriilor poți scroll-a prin multitudinea de idei fresh din articolul nostru dedicat exclusiv acestora.


5. Covoare ca artă

Dacă ai ales covorul în funcție de dimensiunile sale, textură și rolul lui de a păstra praful ar trebui să îți recalibrezi filtrele de căutare pentru că noile colecții și trenduri oferă atât de multe variante spectaculoase și originale încât va fi greu să le reziști. Până la urmă poți să te gândești la acestea ca la o formă de artă la tine pe podea.

Concluzie

  • Trendurile din acest an sunt permisive, permit să te joci și să scoți ce este mai original din tine, încurajand creativitarea și autenticitatea.

Surse: https://ecoro.wordpress.com/https://ecoro.wordpress.com/, https://stiintasitehnica.com/, https://despremobila.wordpress.com/, https://www.pinterest.ca/