Viață confortabilă în 45 mp

Ești single? Ai o viață dinamică? Locuiești în oraș? …Poate sună că un anunț scos dintr-un anunț matrimonial, însă atunci că spațiul în care locuieșți nu are mai mult de 45 de mp ai nevoie să-ți găsești the perfect match.

Cred că următoarea garsonieră poate să-ți ofere tot ce ai nevoie pentru a te ajuta pe toate planurile. Hai să găsim împreună toate plusurile ce ți le poate oferi un design bine gândit de echipa de arhitecti de la Zrobym, din Minsk, Belarus.

Zona de zi

Avem așadar o garsonieră care inspiră la o organizare a funcțiunilor ce pot comunica cu ușurință între ele. Fiind o garsonieră vorbim desigur de un singur spațiu care cuprinde: hol, bucătărie, living, dormitor șiii birou.

Ce este interesant la această amenajare este felul în care arhitecții de la Zrobym din Minsk, Belarus au segmentat spațiul, au ținut cont de lumina și au știut căror zone să le atribuie ce funcțiune (desk-ul privește către fereastră, bucătăria are și ea lumina naturală) și cum au create o atmosfera intimă prin iluminatul artificial.

Zona de dormit

Zona de dormitor este ridicată prin construirea a 2 trepte ce servesc și că depozitare împreună cu volumul din dreapta care oferă și intimidate între dormitor și hol.

Bucataria

Bucătăria este și ea bine conturată de arcadă din șipci de lemn illuminate. În prim plan are și o mică peninsula care privește către living numai bună pentru momentele în care organizezi un party și vrei să-ți arăți skill-urile de bucătar sau doar vrei să-ți faci o omletă și nu vrei să pierzi ultimele știri.

Tot aici ai loc și pentru 2 scaune de bar, puțină depozitare și o hotă estetică. În spate, un blat și corpurile de depozitare se pierd în plan secund prin camuflarea cu peretele alb.

Hol și baie

De cele mai multe ori băile de garsonieră sunt micuțe și supraaglomerate. Intenția arhitecților a fost încă o dată să împartă un spațiu în mai multe segmente dar să păstreze aceeași atmosfera intimă și să folosească în continuare elemente inspirate de natură precum gresia și faianță cu décor de lemn și corpul de lavoar (a se observa analogia la sipcile din living) prin care trece lumina.

Dușul este unul închis prin partiție de sticlă, la fel și încăperea cu WC-ul, iar ușa care face accesul în baie este una care glisantă. Să nu uităm și de nișa în care au integrat spațiul de depozitare.


Planul garsonierei


Concluzie

  • Fă-ți o schemă în funcție de ce ai tu nevoie de la spațiul tău (ex: birou, zona de dormit, zona de luat masă, etc)
  • Folosește la maxim lumina naturală și crează-ți un scenariu de iluminat artificial pentru a ilumina toate spațiile corespunzător.
  • Nu trebuie să ai multe camere că să ai tot ce îți dorești/trebuie.
  • Spațiile de depozitare pot fi ascunse fără că invitații tăi să le observe.
  • Dacă ți-a plăcut amenajarea, citește mai multe despre stilul modern în care aceasta se încadrează și lasă-te ghidat/ă de principiile acestuia și în amenajarea casei tale.


Surse: http://www.pinterest.com/ , http://www.home-designing.com/, https://zrobym.by/