Atinge maximul de confort printr-o amenajare minimalista

Dacă ai o familie, locuiți în oraș dar aveți nevoie de un spațiu liniștit care să va ofere tot timpul pentru joacă, interacțiune și comunicare această este amenajarea pe care o căutai.

Această amenajare minimalistă cu influențe japoneze este exemplul perfect despre cum poți să-ți creezi propria ta oază de liniște chiar și dacă locuiești într-o zona urbană.

Living

Lejeritatea cu care mobilierul se integrează în arhitectură spațiului și devine mai degrabă funcțional, fără să epateze, nuanțele în tonuri ușoare de gri și textura lemnului creează împreună o atmosferă liniștitoare care te încurajează să-ți petreci aici timpul împreună cu familia, prietenii, iar cu siguranță copii și animalele domestice se pot desfășura în tihna.

Spațiul deschis, limitat doar de un panou de șipci de lemn care permit luminii să ajungă și în hol.

Pereții sunt vopsiți într-o nuanță de gri deschis și pe tavan avem această mascare a șinei pentru spoturi cu lemn, care duce cu gândul la grinzile dintr-o cabană.

Mobilierul este flexibil, singura piesă fixă este comodă care adăpostește obiecte de uz zilnic iar partea care continuă spre coridor devine banchetă =>multifuncționalitate. Un mare plus în special în spațiile dechise sau restrânse ale casei.


Bucătărie

Zona de blat și dulapuri din bucătărie ne duce cu gandul mai degrabă la o bibliotecă. Blatul este liber (cu doar câteva obiecte deco), aparatele electrocasnice sunt ascunse în mobilier iar în locul corpurilor suspendate avem polițe ce expun obiecte și rol decorativ.

Masa din bucătărie poate fi considerată și masă de dining, datorită dimensiunilor sale generoase șiiii punctăm aici și flexibilitatea despre care vorbeam mai devreme în alegerea mobilierului: banchetă sau/și scaune.


Dormitor

Zona  de dormit este minimal reprezentată printr-un pat extra comfy și 2 noptiere suspendate. Ferestrele au fost acoperite cu rulouri opace. Zona intermediară dintre pat și dressing în formă de L  este integral realizată din mobilier și susțînând conceptul amenajării îndeplinește mai multe roluri: display pentru bijuterii, minibar, zona depozitare, birou/măsuță machiaj

Dressingul aproape de neobservat este unul generos și poate fi ușor confundat cu o placare de perete cum am văzut în zona de living.


Cameră copii

Camera copiilor este cel mai simplu tratată la nivel de pereți, tavan, pardoseală, ferestre pentru că știm cât de colorată și plină de viață este deja fiecare zi din viață acestora.

Texturile naturale de lemn, plantele și culorile pastelate simulează elemente din natură, dar poate fi în același timp și un spațiu protector în care acesta să desfășoare și alte activități: teme, dormit, povestit, etc


Concluzie

  • Mai mult spațiu înseamnă mai puține lucruri.
  • Multifunctionalitate este cuvântul care definește un cămin practic. Încearcă să inserezi piese care au mai multe funcțiuni.
  • Camuflează spațiile de depozitare în spatele unor placări continue.
  • Crează delimitări de spații prin panouri transparente sau cu distanță între ele pentru a lasă lumina și privirea să treacă.
  • Culorile neutre și pastelate alăturate mobilierului din lemn oferă căminului tău acea liniște la care de abia aștepți să te întorci.
  • Găsește-ți și tu zen-ul într-o amenajare în acest stil. Citește aici articolul cu principiile care te ghidează spre un asemenea rezultat.

Sursa: http://www.home-designing.com/