Spațiu mic, inspirație maximă – before & after

Ai o garsonieră sau apartament în oraș și vrei să-l închiriezi în regim hotelier dar nu arată suficient de atractiv precum altele de pe AirBnb?

Ce poți să faci? Simplu. Angajează un designer și împreună puteți să-l treziți la viață și în bugetul prestabilit, care știm cât de vital este atunci când vrei să obții profit în urmă intervenției.

Vrem să-ți prezentăm un proiect foarte catchy care a reușit că prin culoare, mici intervențîi și multă inspirație să-i ofere personalitatea care îi lipsea și să-l facă nu doar locuibil și FUN.


Zona de zi

Designerul acestei amenajări descrie rezultatul că fiind unul “sexy, retro (and) cheeky.” Numai potrivit pentru un cuplu de mileniali trendy în căutare de confort și ceva fun de la spațiul pe care îl închiriază.

Când vorbim despre un apartament cu 2 camere…mici, fiecare centrimetru contează iar lumina naturală este vitală. Culorile deschise vin întotdeauna în ajutor iar rozul și portocaliul îți vor schimba starea în bine (good vibes only).

Pattern-ul pardoselii din vinil oferă acel echilibru pentru o relație armonioasă dintre o culoare bold și geometria pură.


Bucataria

Bucătăria este de dată această una generoasă iar asta nu poate decât să însemne multe ore de răsfăț culinar sau doar ceva nice to look at dacă nu ai veleități de bucătar/bucătăreasă.

Pentru că cele 2 funcțiuni sunt in an open relationship (bucătăria și livingul) spațiul pare mai generos, este mai deschis și mai permisiv pentru orice alte activita extra sau hobby-uri pe care le pot avea viitorii chiriași. Așadar mult mobilier nu înseamnă neapărat multe posibilități. În special când concepi un spațiu pentru cineva pe care nu-l cunoști.


Dormitor

Când nu vrei să investești o avere într-o renovare și mai ales când plănuiești să închiriezi poți să obții un efect uau prin creare de atmosfera prin culoare…chiar și negru. Mai ales negru. Mai ales pentru dormitor unde nu te poți imagina decât foarte relaxat/a după o zi plină sau… o noapte albă. Nu contează, acest dormitor nu judecă.

Așadar enumerăm ingredientele unui dormitor amenajat cu rată de success 99,9%:

  • Pereți, uși și tâmplării aceeași culoare…sau nonculoare
  • Mobilier as minimal al possible. Dacă nu ai altă încăpere destinate dressingului, ține cont să fie un dulap cu uși pline și în aceeași nuanță cu pereții.
  • Arta, care are efecte de relaxare și calmare
  • Iluminat diafan, de atmosfera și minimal cu această ocazie

+5% de extra ceva on top of everything : Fie că vorbim de 2 noptiere galbene? sau decorațiuni cu textura metalică?! Găsește acel ceva ce trezește un pic la viață și complementează echilibrul camerei.


Baia

Baia suferă probabil cel mai tare din punct de vedere al dimensiunilor atunci când ne gândim la majoritatea apartamentelor din blocurile mai vechi din orașe.

Urmând “rețeta” livingului avem aceeași alăturare de “baby pink” cu vinil cu pattern (o soluție salvatoare în ajustarea bugetului este să folosești cât mai mult din același material ales, dar atenție cu ce le alături și să aibă proprietățile potrivite pentru diferite funcțiuni). Toate obiectele sanitare împreună cu faianță (care poate fi standard with a twist) sunt albe. Alegerea unor materiale sau obiecte standard te va salva de la multe ore de căutat prin magazine și se va vedea și după ce tragi linie.

Mai punctăm și colțul rezervat celui 5% de extra something something ce distinge această baie de oricare alta: arta, plantele și puțină decorațiune.


Planul apartamentului


Concluzie

  • Când nu dispui de foarte mult spațiu este bine să nu încarci cu mobilier camera deja restrânsă că dimensiuni. Fii practic/a și minimal!
  • Folosirea culorilor nu este ușoară dar rezultatul este spectaculos. Oferă personalitate casei printr-o joacă cromatică controlată!
  • Folosește materiale și finisaje rezistente în timp și ușor de curățat. Cu toții știm că există riscul că noii chiriași să nu valorifice casă precum ai face-o tu.

Surse: http://www.pinterest.com/ si https://www.designsponge.com/