Cum să-ți alegi scaunul de birou potrivit

Fiecare dintre noi are un stil de lucru și un program zilnic aparte dar cu toții avem nevoie de un scaun potrivit care să ne susțină în timpul zilei de lucru.

În articolul nostru anterior vă spuneam și despre cele 5 sfaturi despre cum să-ți amenajezi biroul de acasă. Acum vom vorbi exclusiv despre scaunele de birou. Așa că am pus la cale o selecție atentă de scaune care să te ajute să-l găsești pe the one în funcție de modul tău de lucru, al timpului alocat stând la birou și al spațiului de care dispui.

Noi am clasificat scaunele in 5 categorii care se delimitează pe baza modului de ajustare, a materialelor și al designului. Hai să îl găsim împreună pe al tău.

  • Nu toate birourile arată la fel și sunt folosite la fel. Găsește-ți modul optim de lucru și cumpără-l pe cel potrivit ție.

1. Scaune directorale

Renumite pentru comoditatea și aspectul premium (în ton cu poziția pe care o reprezintă) acest tip de scaun este bine să fie folosit pentru perioade scurte de lucru la birou. Motivul? Așa cum se așteaptă de la un director, este vorba mai mult despre ce reprezintă și nu despre multifuncționalitate și susținerea spatelui pe perioade îndelungate de timp.


2. Scaune ajustabile

Începem să intrăm ușor în zona scaunelor de la care avem așteptări în ceea ce privește modul de reglare și ergonomie. Aceste scaune se pretează bine atunci când avem nevoie să stam în total aprox. 4-5 ore pe zi. Ele îmbină nevoia de un scaun comod, relgabil, ușor, mic ca dimensiuni și care poate fi tapițat, din plastic, lemn, deci dintr-o multitudine de materiale dar care pastrează ideea de scaun de birou.


3. Scaune ergonomice

Scaunele ergonomice sunt ideale pentru cei care își petrec cele 8 ore și mai mult la birou, sau care au deja probleme lombare, cervicale. Cu cât mai multe posibilități de ajustare (înălțime, adâncime șezut, poziție brațe, suport lombar, etc) cu atât vor crește șansele să te simți mai confortabil, să ai un randament mai bun și un corp mai sănătos.

Noi am făcut o selecție de scaune în funcție de prezența tetierelor, a materialelor pentru șezut și spătar (mesh, textil, piele) și a posibilității reglajelor.


4. Scaune cu rol decorativ

Aceste scaune nu sunt la o primă vedere scaune dedicate special biroului, dar pentru că sunt comode pot deveni. Sunt potrivite în special celor care nu stau mult la birou, sau cărora le place să diversifice locația din care lucrează. Un avantaj îl reprezintă și faptul că în acest fel pot fi folosite și în alte locuri, ca: dining, masuța de machiaj, bucătărie,etc.


5. Scaune neconvenționale

Acum, sunt scaune pentru birou și scaunele (mult spus scaune) care au rezultat din nevoia de alternative pentru statul la birou. Au fost dovedite efectele pozitive pe care asupra posturii și cum te pot motiva să faci mai multă mișcare. Încearcă-le dacă oricare dintre cele mai de sus nu te-au convins sau dacă vrei să aduci un pic de neobișnuit în zilele care ești prins stând mult la birou.

Scaun cu minge aerobic

Bilă pentru stabilitate


Concluzie

  • Rămâne ca tu să faci alegerea potrivită stilului tău de lucru, al spațiului pe care îl ai. Sfatul nostru e să alegi produsul de care ai cea mai mare nevoie și să fii flexibil/ă cu bugetul tău pentru că acesta va face diferența între cum îți începi și termini ziua de lucru.
  • Dacă îți amenajezi spațiul de lucru, nu uita să citești și articolul nostru în care îți oferim 5 sfaturi despre cum să-ți amenajezi biroul de acasă.

Surse: https://www.pinterest.ca/, https://www.emag.ro/, https://www.vivre.ro/, https://www.somproduct.ro/, https://www.vluv.de/en/aqva, https://www.ikea.com/ro/ro/