5 sfaturi utile despre cum să-ți amenajezi biroul de acasă

În unele zile, poate fi greu să-ți găsești motivația de a începe să lucrezi, în special când faci asta din confortul propriei case, dar pariem că dacă începi cu pași mărunți lucrurile vor începe să se miște în direcția bună.

Un alt pas foarte important este să-ți amenajezi corespunzător zona de birou. Îți vom arăta azi 5 metode prin care poți obține amenajarea ideală pentru o zi plină de rezultate.

Cele mai bune dintre ele inspiră productivitate pe lângă faptul că arată bine. Lumina naturală, suprafețe neîngrădite, culori vesele și un mobilier confortabil sunt doar câteva dintre aspectele pe care sa le iei în considerare când vrei să-ți reamenajezi biroul. Indiferent dacă ai o cameră întreagă sau doar un colțișor, optiunile sunt nelimitate și rezultatele incredibile.

  • Un animal de companie poate însoți micile pauze din timpul programului.

1. Location, location, location

Daca ai o cameră rezervată acestei activități înseamnă ca poți începe prin a-ți crea zone pentru diverse funcțiuni:

  • Zona de birou, normal: ia în considerare gabaritul și un spațiu de cel puțin 80 cm in spatele scaunului, pentru a te putea mișca ușor
  • Zona de depozitare : sigur vei avea nevoie un spațiu minimal (ex: o comodă unde să-ți pui dosarele, caietele, etc), dacă e nevoie de mai mult, poate rafturi (închise sau deschise, depinde de aglomerație) sau o bibliotecă în toată puterea cuvantului
  • Zona de relaxare: pentru pauzele acelea de 5-10 minute la un interval de o oră, foarte bine venite și necesare creierului și corpului tău.

2. Mic dar compact

Dacă nu ai o cameră, ci doar un colțisor în cadrul uneia dintre încăperi (fie el living, dining sau de ce nu, balcon), atunci munca ți s-a ușurat.

Poți aloca spațiu doar biroului și scaunului iar pentru depozitare poți încerca varianta minimală de a-ți reloca obiectele prin dulapurile existente sau a-ți crea un colțisor special pentru acestea (dulap cu uși sau polițe). Pentru un plus de atmosferă îți sugerăm să inserezi și elemente de decor, sau plante.


3. Lumina divină

Nu ne referim la ceva religios, ci la o sursă de lumină naturală bine controlată  pentru un boost de motivație (nu doar de luni, ci să-ți ajungă pentru toate zilele).

Spunem bine controlată pentru că pe la mijlocul zilei poate deveni prea mult și atunci poate fi nevoie să consideri că e nevoie să o blochezi (parțial sau aproape de tot).

Îți sugerăm să iei în considerare poziția soarelui pe tot parcursul zilei în funcție de punctul cardinal al casei tale și dacă ai nevoie de lumină artificială să alegi o sursă care sa aibă o lumină rece sau cel mult neutră.

Și, dacă lucrezi până seara, o lampă de birou este esențială. Ține cont că abajurul trebuie să fie opac iar becul să nu iasă în afară.


4. Culoarea ca daily motivation

În funcție de personalitatea ta, alege paleta de culori care ți se potrivește cel mai bine și care te bucură și motivează:

  • Calm si neutru

Pentru cei care preferă liniștea și echilibrul pentru o concentrare la maxim.

  • Natural și viu

Plantele si elementele naturale dau acea stare de bine care te animă și te încarcă cu energie toată ziua.

  • Colorat și energizant

Fie că sunt culori bold sau pattern-uri și grafice îndraznețe, este pentru cei care sunt mereu gata să se distreze muncind.


5. Mobil

Când lucrezi de acasă dar nu ai nevoie decât de un laptop, telefonul și cana de cafea, posibilitățile îți sunt nelimitate.

Îți poți schimba de multe ori într-o zi, locul și astfel biroul tău pate lua forma canapelei, a mesei de bucătărie sau a băncii din parc. Pentru a face aceasta activitate mobilă si ușoară poți încerca diversele suporturi pliabile multifuncționale care nu necesită mult spațiu și sunt și simpatice.

Concluzie

  • Cât timp nu transformi dormitorul în zonă de lucru, orice altă cameră poate suplini cu succes postul de birou. Fie el temporar sau permanent este nevoie să ții cont de poziționare, lumină, spațialitate, depozitare, culoare și nu în ultimul rând liniște. Spor la lucru!

Sursa: https://www.pinterest.ca/