Un lucru este sigur, copii cresc văzând cu ochii, de aceea este nevoie ca propriul lor spațiu să „crească” odată cu ei.
Proiectarea dormitorului pentru copii și decorarea acestuia în mod corespunzător este o aventură consumatoare de timp și costisitoare. Deși există numeroase inspirații în jurul tău care îți permit să creezi camere uimitoare, care variază de la creșă până la dormitorul pentru adolescenți, ideea de a redecora și reface camera odată la 2-4 ani nu este foarte atrăgătoare pentru majoritatea dintre noi. Și ca să fim foarte sinceri, mulți dintre noi nu dispun de resurse pentru a crea acele camere perfecte scoase ca din catalog! Soluția aici este să creezi un dormitor pentru copii care crește odată cu ei și să rămână relevant până în prima zi de facultate!
- Culorile pastelate și calde împreună cu materialele naturale fac din camera copilului tău un ambient de vacanță.
1. Organizarea haosului
Dacă există o cameră în casă care are nevoie de ceva spațiu de depozitare suplimentar, acesta este dormitorul copiilor. Dar în loc să cumperi doar acele cutii de jucării, de ce să nu folosești niște coșuri de răchită sau chiar un raft de cărți montat pe perete pentru depozitare? Suntem destul de siguri că copilul tău nu va avea preferințe puternice în ceea ce privește cutiile de depozitare, atât timp cât va avea jucăriile sale în apropiere, iar coșurile țesute îl vor servi cu mult peste vârsta de 8 sau 9 ani. O bancă tapițată cu depozitare sau chiar un pat cu sertar la partea inferioară ar putea de asemenea să-și facă treaba pentru anii următori.
2. Spațiu mic, eficiență maximă
Dacă camera copiilor tăi este de dimensiuni limitate, atunci luați în considerare modalitățile de a adăuga un extra spațiu. Un pat supraetajat este este un mod minunat de a face acest lucru. Chiar dacă nu ai 2 copii poți crea o zonă de birou la baza patului care să includă și spațiu de depozitare, astfel rezultă mai mult loc de joacă în interiorul camerei.
3. Accesorizează nu renova
Poate fi tentant să oferi dormitorului copiilor o temă decorativă. Dar alege cu înțelepciune: a merge complet pe o temă poate fi costisitor. Ca o soluție de economisire, decorează dormitorul copiilor cu accesorii care pot fi schimbate odată cu înaintarea în vârstă pentru că în mod inevitabil, interesele lor se schimbă.
4. Loc pentru creativitate dar și teme
Ajută-ți copiii să aibă succes în tot ce își propun și asigură-te că spațiul lor este suficient pentru a acomoda un birou. Și dacă doi dintre copiii tăi împărtășesc aceeași cameră, atunci asigură-te că amândoi au propriile lor spații de lucru separate. Dacă nu ai suficiet loc pentru 2 birouri convenționale, poți găsi metode alternative pentru cel de-al 2-lea. De exemplu un dulap în care ușa se transformă în blat de lucru, sau o noptieră care servește și ca birou.
5. Piese care evoluează odată cu copilul tău
Atunci când amenajezi un dormitor pentru copii, este important să iei în considerare că aceștia cresc…repede. Așadar, atunci când achiziționezi mobilier, alegeți piese care vor funcționa pentru această fază, faza lor următoare și oricare ar putea urma.
Concluzie
- Amenajarea camerei pentru copilul tău nu este ușoară, dar poate fi distractivă dacă odată cu urmarea câtorva pași vă distrați alegând piese în culori vesele și dacă ții cont mereu că cel mic vă crește repede și își va schimba personalitatea și nevoile.
Surse: https://ecoro.wordpress.com/https://ecoro.wordpress.com/, https://stiintasitehnica.com/, https://despremobila.wordpress.com/, https://www.pinterest.ca/
Lasă un Review