5 principii de care să ții cont când iți amenajezi dormitorul

Ai un dormitor prea mic pentru nevoile tale? Ai vrea sa creezi un spațiu aerisit pentru odihnă dar fară să renunți la dressing?

Ți-am pregătit un scurt ghid de 10 metode prin care poți face schimbările necesare pentru a aobtine un efect maxim chiar și in 9 mp.

În apartamentele vechi dar si cele mai recent construite, dormitorul este de multe ori de dimensiuni modeste sau au o formă ce nu permit să amenajezi armonios încaperea, așa că renunți la a mai încerca sau ajungi să aglomerezi spațiul iar la sfarșit acesta pare și mai mic decât era. Noi îți propunem să o iei de la zero și să-ți reinventezi camera. Iată cum:

  • Culorii calme, neutre și naturale pentru un somn liniștit.

1. Planifică

O spunem de fiecare dată pentru că este metoda cea mai eficientă de a ajunge la rezultatul dorit fără a-ți pierde timpul și resursele financiare pe obiecte frumoase dar care nu aduc plus valoare.

Deci, pune pe o foaie tot ce îți dorești să se regăsească în dormitorul tău (patul acela de 1.80m, comoda, etc) cu gabaritul de rigoare și vezi cât spațiu îți rămâne pentru circulația din jurul patului. Noi recomandam minim 50 cm de jur împrejurul acestuia pentru a putea trece, dacă rezultă mai mult, perfect.


2. Să nu-ți fie frică de puțin întuneric

Deși suntem cu toții conștienți că într-un spațiu restrâns, lumina ajută, în cazul dormitorului credem că și întunericul poate avea un rol cel puțin terapeutic. Liniștește, creează acea atmosfera chic și sexy. Așa că, îndrăznește să-țti vopsești pereții în nuanțe de cărbune, royal blue sau verde olive.


3. Dar nu exclude nici lumina din calculele tale

Întunericul se complementează perfect cu lumina strategic amplasată în punctele cheie ale încăperii. Joacă-te cu aceasta amplasând corpuri suspendate cu lumină caldă deasupra noptierelor, un corp (sau mai multe dacă se poate) pe tavan pentru o lumină generală și o alta sub forma unei scafe deasupra draperiilor pentru a „spala” cu lumină acel perete, astfel camera ta nu va fi una sumbră, ci una relaxantă și controlată ca intensitate.


4. Noptiere generoase

Tendința noastră de amenajare a încăperilor mici este să amplasăm obiecte mici încât să pară camera mai mare. Nu este neapărat adevarat în toate situațiile. Niste obiecte mici pot crea aglomerație iar pe lângă dimensiunile mari ale patului, acestea devin mai mici și disproporționate. Sugestia noastră este să „go big”, fii îndrăzneț/ață și poți face ca o cameră mică să pară mai mare, va fi mai utilă și mai funcțională.


5. Creează senzația de mai mult spațiu

O alta dintre ideile noastre preferate pentru un dormitor mic este de a crea iluzia de spațiu.

Atârnarea draperiei cât mai aproape de tavan este un truc de design care funcționează foarte bine. Este modern și poate fi plăcut într-un spațiu mai mic, deoarece ochiul tău nu va fi distras de culori contrastante.

Concluzie

  • Fiecare își dorește de la dormitor să fie acel loc protector în care să-și găsească momentele de liniște și calm după o zi plină.

Surse: https://www.pinterest.ca/