Stilul tranzițional

Stilul Tranzițional este un stil atât de recent și des folosit în ultima vreme pentru că îmbină atât elemente moderne, minimaliste cu cele traditionale, elegante și sofisticate. Rezultatul amenajării unui interior în acest stil este definit prin eleganță, lejeritate și simplitate fără a fi banal, ba dimpotrivă. Văzut de mulți și ca o reinterpretare contemporană a stilului traditional, acesta nu poate trece neobservat.


Spațiu și forme

Împrumutând de la stilurile minimalist și modern nevoia de un spațiu generos, cu tavane înalte și interioare scăldate în lumină, stilul tranzițional își impune personalitatea prin linii simple, îndulcite pe alocuri de cele mai curbe și organice caracteristice stilului tradițional.


Culori

Culorile sunt și ele temperat, păstrând o notă liniștită, domoale, amintind de statornicia celui tradițional, dar într-o linie modernă. Baza de alb, off white, gri deschis este însoțită de alte culori neutre ca cele de maro, ciocolatii, crem sau albastru pal.


Texturi

Texturile pentru acest stil trebuie bine echilibrate încât să nu fie prea mult (prea diverse, sau una sa o domine pe alta) sau prea puțin (monotone și prea asemănătoare pentru a fi ușor contrastante).


Echilibrul poate fi atins dacă se alege de la început un număr limitat de texturi și care apoi sunt atent distribuite în amenajare. Combină texturi fine și mătăsoase precum catifeaua, stofa cu lemnul, marmura, metalul (cupru, alamă) pentru un ritm bine coordonat și nu lăsa ca o piesă să o domine pe alta, mai degrabă să vină ca o completare.


Mobilier

Regulile stilului tranzițional sunt mai indulgente când vine vorba despre mobilier, deoarece aici este locul de joacă dintre cele două stiluri care îl formează. Deci, este încurajată juxtapunerea mobilierului minimal, cu forme liniare și cel tradițional, cu ornamente, dar poți lua în calcul și alte stiluri ce pot personaliza cu atât mai mult amenajarea.


Decoratiuni & accente

Acest stil atât de sofisticat poate fi personalizat dacă se aduc în compoziție elemente ce țin strict de caracterul utilizatorului final. Așa că feel free să integrezi piese originale, de artă sau decor iar un strop de culoare nu strică niciodată.

Amenajări în stilul tranzițional