Amenajare în culori primare

O amenajare jovială și îndrăzneață pentru un everyday motivation.

Pe o bază neutră cum este asocierea dintre parchetul brăduț, pereții și mobilierul alb sau gri, te poți juca nestingherit cu diverse culori și pattern-uri. Așa a făcut și designerul Anton Bazaliyskiy din Saint-Petersburg, Russia care a “pus în operă” personalitatea energică și entuziastă a clientului său.

Zona de zi

Culorile sunt introduse treptat și concentrat, întotdeauna însoțite de “partenerul” neutru care le echilibrează. Exemplu: pernele de pe fotoliu și canapeaua sau vaza roșie cu fundalul gri al mobilierului.

Observăm cum griul de pe perete se continuă (și este același) cu cel de al mobilierului din spatele TV-ului. Ce reușim să obținem astfel este un volum deloc de neglijat care își pierde masivitatea prin camuflarea în perete.

Vopseaua gri deschis de pe fundal împreună cu lumina naturală creează acea atmosferă light și calmă, ce echilibrează intensitatea elementelor colorate din cameră.


Zona de dining

  • Întâlnim și în acest colț din living care servește că zonă de dining, aceleași trei culori cu care ne-am obișnuit deja.

În drum spre bucătărie, într-o nișă care putea trece neobservată a fost creat un mic centru de creație “multidisciplinar”: bibliotecă, pian și surf board care ne oferă un “hint” despre personalitatea jovială a gazdei și hobby-urile acesteia.

Albastră și impunătoare, bucătăria este domolită prin asocierea cu scaunele galbene ce imită piesele de șah. Încă un indiciu despre veleitățile gazdei noastre.

Bucătăria în “L” înconjoară zona insulei care servește și ca loc de luat masa, sau poate doar la asistat atunci când se gătește ceva bun.


Holul

Suntem conduși prin casă de urme ale unei invitații la descoperire, de bucăți din povești de viață care de desfășoară în fața noastră prin culoare, formă și textură. Un hol, nu rămâne simplu un hol, o nișă nu este doar un loc de încastrat un dulap. Fiecare participă armonios la joc.

Roșu, verde, galben, alb, negru. Da, culoarea este la ea acasă. Holul de la intrare maschează partea de depozitare și expune doar piesele fun și vii.
Observăm o reminescență a scaunelor galbene tip pion de șah prin gresia alb-negru ce iți deschide încă de la intrare, apetitul pentru descoperire.


Dormitorul matrimonial

Dormitorul, puțin toned down, dar păstrând același ritm cromatic fun și vesel pe un fundal liniștitor. Obiectele decorative și mobilierul colorat împreună cu tapetul au un vibe pop-art. Un joc vivace de culori ce nu sunt întâmplătoare.

Cu siguranță ați observat și dressingul dincolo de partițiile de metal și sticlă. O bună metodă de cum să aduci lumina naturală și într-o începere auxiliară, în cazul de față dressing-ul, dar puteți aplica asta și pentru depozitare sau chiar și în băi!


Băile

Băile nu fac nici ele notă discordantă de la concept. Baza neutră și calmă adusă aici prin lemn (nișe, mobilier), contrast prin vopseaua alb-negru la care se adaugă motivele geometrice cu plusul lor de dinamism reușesc să spargă monotonia.

Concluzie

  • Amenajările în care sunt introduse culori nu sunt ușor de manageriat, în special dacă acestea sunt vii, îndrăznețe și alăturate în același spațiu. De aceea trebuie o extra atenție la dozaj și potrivirea nuanțelor.
  • Echilibrează culorile cu nuanțe naturale și neutre: lemn deschis (parchet și mobilier) de tip stejar, mesteacăn, etc și nuanțe neutre: gri-uri deschise și bej-uri în nuanțe pământii.
  • Descoperă mai multe despre stilul contemporan în care se încadrează aceasta amenajare și lasă-te inspirat/ă.

Sursa: http://www.home-designing.com/