Stilul boho chic

Așa cum îi spune și numele este un stil care se adresează boemilor, oamenilor cu înclinații artistice, spirituale, nomazilor. Stilul boem este o escapadă a culorilor, patternurilor, senzațiilor pentru că adună sub același acoperiș o multitudine de culturi.


Este un stil unic pentru că permite fiecăruia să se exprime liber, să colecționeze mobilier sau decorațiuni în călătoriile sale și să le potrivească fără reguli stricte cromatice, stilistice, etc.


Spațiu și forme

Dacă la minimalism vorbeam despre rigori și spații curate, goale, Boho Chic este atunci un maximalist, un stil ce se creează cu abundență, cu o invazie de culori, forme, patternuri și texturi. Așadar formele organize, rotunde își găsesc locul pe un fundal cât mai gol, asemenea unei picture pe pânză. Recomandarea noastră este să păstrezi o bază neutră (pereți în nuanțe monocromatice sau griuri și bej-uri) la care să clădești treptat tabloul dorit.


Culori

Unul dintre elementele ce dau suflet acestui stil trebuie să fie prezent pretutindeni. Vorbim despre culori săturate, puternice, de un roșu aprins, portocaliu vivace, albastru electric, roz vessel, purpuriu, etc care fac din orice încăpere o atmosfera luxurioasă, bogată și care îți va stimula starea de bine.
Aici vrem să adăugăm și layerul de pattern-uri care aduc acel “extra something” în amenajare. Cu cât mai multe și diverse cu atât bine. Combină diferite modele, la scări și stiluri diferite pentru un plus de originalitate.
Pentru un control mai bun asupra rezultatului final poți începe planificarea cromatică a amenajării prin alegerea unei palete de culori cu diferite nuanțe ale culorii preferate și să contribui pe parcurs cu obiecte din aceeași familie.


Texturi

Nu doar ochiul este cel încântat, dar și simțul tactil care se bucură de diversitatea de texturi (de preferat din elemente cât mai naturale) că iută, sisalul în combinație cu catifeaua sau chenila. Un accent interesant îl aduc materialele că pielea, sticlă, oglindă, care echilibrează compoziția și devină cel punct focal în amenajare.


Mobilier

În primul rând, pentru că acest stil reprezintă un mod de viață original piesele de mobilier și decorațiunile trebuie să fie sau să pară că și cum ar avea deja un trecut înainte de a ajunge la ține în casă. Cu un look antichizat, vintage sau un pic folosit ele aduc acel iz boem pe care ți-l dorești de la acest stil. Stilul Boho Chic este unul cu influențe marocane, indiene așa că pentru a intră în spiritul acestor culturi mobilierul trebuie să fie unul lejer, cât mai aproape de podea, cât mai înrădăcinat în valorile acestora.


Decoratiuni & accente

Lumina este foarte importantă pentru a crea o ambianța intimă. Acolo unde lumina naturală nu este suficientă, încearcă să creezi zone în casă ta și să le iluminezi corespunzător cu corpuri care sunt la nivelul ochiului și mai jos de acesta cum ar fi felinare, lampadare, veioze, etc.