Ce covor se potrivește cel mai bine în funcție de forma camerei?

Covorul este acel element de care nu te poți lipsi dacă vrei o atmosferă cosy. Pentru că încălzește orice spațiu în care este pus este nelipsit chiar și în vremurile moderne.

În acest articol vei găsi covorul ideal în funcție de stilul tău de viață, amenajarea și forma camerei. Dacă ai copii, animale de companie sau pur și simplu vrei să nu duci grija întreținerii unuia aici vei găsi soluții pentru toate aceste aspecte ale lifestyle-lui tău.


Lifestyle

Am pomenit un pic mai devreme acest cuvânt – lifestyle. Cât de important este el atunci când alegi un covor? Destul de mult. Dacă ai copii sau animale de companie nu iți dorești să ai un covor foarte pufos pe care să îl aspiri zilnic sau unul deschis la culoare pentru că știm că va trebui curățat des. Așadar foarte importante în acest caz devin materialul și culoarea pe care le alegi. Acestea te pot salva de la a nu investi mai mulți bani, timpi și nervi în întreținerea lor.

Marimea chiar contează

Da, mărimea contează și face diferența de efect pe care o poate avea covorul în cameră. Poți avea cel mai pufos, colorat și minunat covor dar dacă odată pus în cameră nu comunică cu restul pieselor de mobilier atunci efectul se diminunează.

Și atunci, ce e de făcut? Evaluează. Ia în considerare dimensiunile camerei apoi a mobilierului și asigura-te că nu este subdimensionat și devine mai degrabă un preș dar nici să nu domine încăperea.

Pentru încăperi spațioase recomandăm un covor mai mare care să depășească cu 10-20 cm aria în care se află mobilierul. Exemple de covoare ce se potrivesc multor stiluri de design și care vin în mai multe dimensiuni din care să alegi:

În schimb, dacă încăperea este mică, poate ar fi mai bine să cauți un covor cu forme atipice, cum sunt cele ce din piele de vacă sau cele rotunde sau alte forme neregulate.

Astfel creezi un nou punct de focut în încăpere, iar restul pieselor de mobilier se vor orienta în jurul lui.

Stil

Odată ce ai măsurat și ai luat în calcul obiectele de mobilier este bine să te gândești și la stilul amenajării. De exemplu, dacă stilul este unul scandinav, atunci poți opta pentru covoare în culori neutre și cu modele grafice cum sunt cele de mai jos.

Ia în considerare un covor cu personalitate dacă ai deja o paletă de culori neutre și vrei să aduci la viață prin elemente de decor. Colorat, cu pattern-uri sau vintage este bine să alegi un covor care să conțină parte din culorile și grafica deja existente în cameră.

Culoare și pattern

Pentru că vorbeam mai sus de culoare și pattern este esențial să nu pierzi controlul asupra lor atunci când iți alegi covorul.

Dar dacă în cameră sunt deja prezente câteva culori sau pattern-uri puternice atunci recomandarea noastră este să mergi cu nuanțe neutre.

În cazul în care ești la începutul amenajării atunci e bine să iei în considerare pardoseala, ușile și tipul de mobilier pe care îl vei integra în design.

Material

Ultimul dar nu cel din urmă aspect sigur te interesează este materialul iar întrebările pe care e nevoie să ți le pui înainte de a alege, sunt:

Î: Vreau un material cât mai pufos, catifelat, moale?

R: piele naturală, blană, polipropilenă, poliester

Î: Vreau un material care se întreține ușor și fără costuri mari?

R: iută, lană, bumbac, bambus, polipropilenă, vascoza (covor cu fir scurt)

Î: Vreau un material natural?

R: iută, lană, bumbac


Concluzie

  • Poate că nu este chiar atât de simplu să alegi un covor dar cu siguranță vă fi distractiv și vei învață mai multe și despre stilul tău de viață în timpul procesului. Spune-ne ce te-a inspirat pe tine să faci alegerea potrivită pentru casa ta.

Surse: https://www.ikea.com/, https://www.somproduct.ro/, https://www.vivre.ro/, juniperhome.com, https://www.pinterest.ca/, https://www.rugs-direct.com/, https://www.wayfair.com/, https://collectivegen.com/