Hygge pentru starea de bine de acasă

Toamna este acel anotimp care mai păstrează încă din razele soarelui de vară însă încet încet temperatura reușește să scadă, frunzele cad iar trupurile noastre ne cer să ne domolim spiritul și să ne pregătim de hibernare.

Eh, atunci întră în scenă factorul hygge. Termen pe care danezii l-au dus la rang de artă , care presupune o stare de bine, de confort și armonie ce te ajuta să treci cu success peste zilele palide de iarnă și peste frigul de afară. La bază acest cuvânt te îndeamnă să îmbrățișezi o stare de echilibru, de apropiere fizică și emoțională de cei dragi, de încetinire a ritmului zilnic și de apreciere pentru ce te înconjoară, pe scurt o stare de bine și de confort.

Materiale naturale

Plante

Textile (pături, perne și covor) confortabile

Lumină caldă

O cană de ceai

O carte

Un moment de liniște

Chiar această încetinire a ritmului te introduce în starea de hygge și o poți realiza prin prepararea unei mese în care timpul necesar preparării este mai lung, chiar și cea al pregătirii ceaiului sau a ciocolatei calde. Cât timp aceastea se întâmplă poți să te bucuri citind o carte sau să te înfășori în pătură preferata și să iți permiți momente calme de meditație și relaxare.


Designul hygge

În design poți reuși să-ți creezi un decor care să te ajute estetic să creezi spațiul tău protector, acel cocon înăuntul căminului care face zilele răcoroase să pară mai blânde. Less is more sau în traducere mai puțin înseamnă mai mult. Acesta ar fi motto-ul în amenajările hygge.

Hol

Dining


Ce presupune asta mai exact?

Că să intri în starea de bine, de echilibru este nevoie ca și lucrurile care te înconjoară să fie exact acelea pe care le folosești sau care te fac să te simți bine. O organizare a lor și renunțarea la ce nu își mai găsește locul este un prim pas pe care îl poți face și cu siguranță o să simți că faci loc pentru momentele și lucrurile care contează.

Living


Mobilierul este bine să fie cât mai vizibil, cu picioare, scaunele sau fotoliile să fie tapițate, cu pernuțe și paturi, astfel încât să ajungi la un confort maxim atunci când vrei să te relaxezi în ele sau când ai invitați.

Coconuri

Onorează momentele pe care le poți petrece cu cei dragi, creând un spațiu primitor pentru fiecare, fie că vorbim de locuri de stat comode, de obiecte care le sunt și lor pe plac, artă, arome de la lumânări parfumate sau o muzica ambientală care să destindă atmosfera. Acestea sunt doar câteva idei pe care le poți integra (daca nu ai făcut asta deja) și care creează instant o ambiantă cozy, confortabilă…hygge.

Dormitor

Nu sugerăm să faci schimbări majore, să redecorezi tot căminul pentru noul sezon, pentru că hygge este și despre integrare, armonizare a vechiului cu noul, a ceea ce este autentic și important pentru fiecare. Niste pernuțe, covoare și pături din materiale pufoase, naturale care te așteaptă pe canapea, un șemineu (daca ai sau plănuiești să-l adaugi în spațiu) și alte elemente din materiale cât mai naturale (lemn, lână, bumbac, rattan,etc).

Balcon

Hygge cu și pentru animaluțele de companie


Concluzie

  • Și nu în ultimul rand, un kind reminder, hygge este despre a te bucura de lucrurile simple dar importante din viața ta și nu despre a cumpără sau doar de a amenaja un spațiu.
  • P.S Animalale de companie sunt binevenite.

Surse: https://www.etsy.com/market/pretty_print https://ro.pinterest.com/