Cum să-ți organizezi funcțional bucătăria – Partea 2

Dacă în primul articol destinat subiectului bucătăriilor am vorbit despre funcționalitate si ergonomie în funcție de planul casei tale, acum vor discuta despre aspectul tehnic ale unei bucătării moderne: alegerea echipamentelor.

Acest articol o să-ți vină în ajutor atunci când nu știi la ce să fii atent/ă când alegi echipamentele din bucătăria ta, atunci când vrei ca acestea să te ajute în felul în care îți pregătești mâncare și să îmbunătățească timpul alocat preparării mesei.

Lampă

sau

hotă?


7 lucruri de care să ții cont când achiziționezi echipamentele pentru bucătăria ta:

1. Bugetul

Înainte de a porni într-o aventură a prețurilor și a ultimelor modele de cuptoare și frigidere, rezervă-ți un moment pentru a așeza pe hârtie care îți sunt cu adevărat nevoile și care este bugetul total pentru acestea. Așa nu te vei lăsa ispitit/ă de o „mega” reducere la un frigider side-by-side care nu încape pe ușă.

Oricare ar fi acesta, nu uita ca electrocaznicele să îndeplinească mai întâi funcțiile pe care ți le dorești.


2. Dimensiuni și capacitate electrică

Nu uita de gabaritul acestora! Este important să nu te lovești de situația în care echipamentele nu au loc să intre în lift și pe uși.

Așa că măsoară și ține cont de aceste dimensiuni înainte de a cumpăra. Acestea te vor ajuta să planifici locul și maniera în care le așezi în spațiu.
Înainte de orice achiziție, fii sigur/ă ca ai prize unde trebuie și câte trebuie pentru tot ce achiziționezi și că tabloul electric suportă chiar și o plită cu inducție.


3. Cu convecție sau convențional?

Atunci când cauți eficiență energetică, nu ar trebui să uiți de avantajele cuptoarelor cu convecție față de cele convenționale. Deoarece cuptoarele cu convecție au un sistem de evacuare și un ventilator care circulă aer în jurul mâncării, masa ta se va găti cu 25% mai repede decât atunci când folosești cuptoarele convenționale. De asemenea, va găti mâncarea mai uniform.

4. Eficiență energetică

Unul dintre lucrurile pe care dori să le faci cu siguranță este să cauți aparate eficiente din punct de vedere energetic.

Când alegeți aceste tipuri de produse, te vor ajuta la reducerea emisiilor de energie și la reducerea facturii energetice. Astfel vei economisi bani suplimentari pe măsură ce trece timpul. Este simplu să găsești produsele ecologice, deoarece multe aparate au reglementări stricte asupra lor și poartă eticheta de la Energy Star.

5. Eficiență

Pentru a nu-ți pierde timpul, de altfel foarte esențial când gătim, analizează cu atenție funcțiile aparatelor și alege-l pe cel care este cel mai eficient pentru tine și timpul pe care dorești să-l investești în prepararea alimentelor.

6. Estetică

Este musai să vorbim și despre partea draguță a lucrurilor. Aspetul poate fi important pentru unii, în timp ce pentru alții chiar delor. Așadar se delimitează mai multe tipuri de finisaje pe piață:

Oțel inoxidabil– unul dintre cele mai întalnite la produsele premium și nu numai datorită eficienței în pastrarea igienei.

Alb– popular și la prețuri avantajoase

Negru – încet dar sigur s-au instalat pe piață și există o cerere din ce în ce mai mare pentru acestea, dar nu toate brandurile dețin multe modele și in varianta neagra, în plus sunt și ceva și mai costisitoare decât primele două

Colorat– bej, gri, turcoaz, roșu și lista poate continua. Smeg este unul dintre brandurile renumite pentru nuanțele vii de pe piață, dar cu siguranță vei găsi alternative la fel de voioase.

Încastrat– deci fără o carcasă estetică, dar foarte elegante datorită faptului că pot să se ascundă subtil în spatele oricăui design de bucătărie îți alegi.

7. Acel ceva

Acel ceva poate fi un detaliu (sau mai multe) care fac irezistibil noul aparat din bucătăria ta. Fie că sunt butoane cu touch, aproape invizibile, sau un design care face insesizabilă funcționalitatea, optiunile pot fi multiple iar tehnologia de azi este fun, așa că distrează-te descoperind-o!


Concluzie

  • Te mai sfatuim ca înainte de achiziție să ceri recomandări de la persoanele apropiate, de la reprezentantul brandului sau să le citești cu atenție review-urile pe cele de pe site-urile magazinelor online. În final alegerea îți aparține pentru că după cum poți vedea este persoanală, complexă și ține de livestyle-ul fiecăruia.
  • Vezi și articolul nostru despre cum să-ți amenajezi funcțional bucătăria ideală respectând principiile triunghiului funcțional.
  • Dacă te interesează să alfi care sunt opțiunile în ceea ce privește materialele și sistemele de deschidere disponibile din care să-ți realizezi bucatăria, citește articolul nostru dedicat acestui subiect.

Surse: https://www.pinterest.ca/, https://www.bosch-home.com/, https://www.energystar.gov/, https://news.samsung.com/, https://www.finder.com.au/