Cum să faci din baia ta, baia VISURILOR tale

Baia este cu siguranță acea încăpere din casă fiecăruia în care domină funcționalitatea și nu neapărat ambianța. Așa că tindem de multe ori ne lăsăm purtați de instinctul de a o face mai degrabă practică lăsând la urmă aspectul estetic.

Să pui faianță, microciment, tapet sau piatră naturală? Mobilier din MDF sau din lemn masiv? Iluminatul este natural sau ai nevoie și de plafonieră și lumina pentru oglindă?

Am adunat pentru tine mai multe imagini care să te inspire și le-am clasificat în funcție de tipul de atmosferă pe care o dorești atunci când te gândești la baia visurilor tale.


Motivational bathroom

Pentru cei care tocmai și-au achiziționat o casă într-un bloc nou, cu siguranță în pachetul de amenajare a băii au avut de ales din 5 nuanțe de gri/bej. Este un punct de plecare, însă de ce să rămâi blocat în bej când poți să ai un “curcubeu” din care să alegi?! Un strop de culoare, tapet/faianță cu un pattern interesant sau decorațiuni care să îți exprime personalitate și ta daaa… o baie pentru tine!

Nu-ți fie teamă să foloseșți culoare, patternuri, materiale neconvenționale sau decorațiuni și să faci din baia ta motivația de luni!

P.S Nu uita de plante!


Come to the dark side

…we have drama

Amenajări întunecate, dar neinfricosatoare. Mulți poate își pun problema de iluminare, de pete care se văd mai ușor pe negru sau că spațiul o să pară prea mic. Putem să va garantăm că efectul este cu siguranță maximal și cu un scenariu de lumina potrivit nu o să rămână decât magia.

În plus suntem în țară lui Dracula, it’s în our blood!

Și să nu-ți fie frică de întuneric! Poți începe treptat, prin a aplica o vopsea acrilică în nuanțe închise în toaleta de serviciu.


Pure white

Heavenly. Sau cu să nu mai ieși din cadă/duș.

Albul mărește, relaxează, ne aminteste de puritate. Albul îți oferă acea siguranță că ești într-un mediu curat și dacă ești și un maestru în a o păstra impecabilă acest tip de amenajare o să aibă numai stări de serenitate de oferit.


B & W

It’s black. It’s white? Poate ambele.

O relație veșnic armonioasă cu care nu ai cum să dai greș. Fie care alegi opțiunea mai clasică sau vrei să fii mai urban, cu această asociere de alb cu negru o să mergi la sigur.

Minimal, echilibrat și cu un strop de culoare sau textura că accent poți obține o baie modernă.


All naturelle

Dacă o baie lumioasă ți se potrivește dar vrei să aduci puțină natură înăuntru ai o multitudine de opțiuni. Poți încerca că punct de plecare o faianță și/sau gresie cu aspect de lemn, poți folosi piese de mobilier din lemn masiv sau cu furnir iar dacă vrei să începi modest folosește că decorațiuni obiecte din lemn sau materiale naturale că ratanul și iuta. Poți face din baie un loc de relaxare sau chiar micul tău spa.


Old fashion

Vintage. Retro. Rustic. Nu vrem să ne lăsăm blocați în stiluri așa că am selectat următoarele imagini că să va faceți o idee despre potențialul pe care îl poți atinge când crezi în longevitatea unor obiecte de calitate și în “reîncarnare”. Oferă a 2-a șansă oricăror piese care ți se par atractive și care au un trecut…dar și un viitor.

Poate fi un vechi buffet, o comodă, o faianță pe care vrei s-o refolosesti sau obiecte de décor (oglinzi, coșulețe, scaune,corpuri de iluminat).

Have fun being sustainable!


Concluzie

  • Have fun!
  • Încearcă materiale neconvenționale: tapet pentru spații umede, prinț-uri și pattern-uri îndrăznețe!
  • Folosește lumina în favoarea ta. Atât pentru funcțiunile necesare dar nu uită și de ambianță!
  • Lemnul și elementele naturale pot genera o stare de bine, de răsfăț.

Sursa: http://www.pinterest.com/